Кросплатформова практика розробки мобільних додатків для автоматизованого торгівельного обліку - Кравченко, Ігор Андрійович; Сперанський, Віктор Олександрович (Прикладні аспекти інформаційних технологій, 2018)
В роботі описано основні принципи та правила проектування та розробки мобільних додатків, що використовують кросплатформову технологію Xamarin.Forms. Описано основні принципи та правила проектування та розробки мобільних додатків, що використовують перехресну технологію Xamarin.Forms. Робота базується на розробці мобільного бізнес-додатку, який вже використовується в комерційній компанії, всі наведені приклади перевірено в реальній роботі. Стаття складається з двох частин. Перша частина описує цілі та переваги використовуваної технології Xamarin.Forms і містить технічні вимоги. Технологія Xamarin.Forms вимагає використання об’єктно-орієнтованого програмування в C#. У другій частині описуються найкращі практики використання цієї технології в поточному проекті: визначення шаблонів MVVM, асинхронне програмування C#, створення користувальницьких елементів керування, використання платформозалежного коду з DependencyService, налаштування стандартних елементів управління з використанням Renderers і оптимізація програми для максимальної продуктивності. Описано додавання нових можливостей до Xamarin.Forms великої спільноти розробників. Наведено приклади програмного коду та скріншоти програм. Використання розробленого програмного забезпечення дозволило підвищити ефективність торговельного обліку за рахунок зменшення кількості монотонних операцій і, як наслідок, зменшити кількість технічних помилок у роботі персоналу.